Zasklení lodžií – DOPLŇUJÍCÍ INFO

Vážení obyvatelé domu,

po zaslání termínové listiny instalace zasklení se opakují některé dotazy. Pro informovanost všech obyvatel odpovídám takto hromadně.

  • Musí být při instalaci doma majitel bytu? – NE. Může být přítomen kdokoliv, ke komu má majitel plnou důvěru pro převzetí instalovaného zasklení.
  • Proč nejsem v seznamu termínů 1.etapy? Nezapomnělo se na mě? – Všichni ti co žádali o zasklení nebo jej měli před zateplením, budou mít zasklení provedené. Jen někteří až v dalším kole instalace.
  • Podle čeho se vybíralo, kdo bude mít zasklení v prvním termínu? – Termíny stanovoval dodavatel v závislosti na kapacitních možnostech výroby a rozměrovém provedení zasklení. Dále pak v závislosti na koordinaci výroby doplňujících prvků (žaluzie, držáky truhlíků). Instalace v prvním termínu je prováděna u lodžií bez těchto prvků a jde se postupně od vchodu 3361.
  • Opravdu musí být na lodžie úplně vyklizená i bez šňůr na prádlo? – ANO. Bez výjimky, nesmí být na lodžii nic. Je to z důvodu bezpečnosti při pohybu ve výškách a manipulace se sklem.
  • Je možné požádat o změnu termínu nebo jsou pevné? – Termíny jsou pevné a neměnné. Vyjma nepředvídatelných událostí (karanténa, nemoc apod.)
  • Kdy mám zasklení zaplatit? – Celou akci uhradí SVJ a po jejím skončení vyzveme majitele bytů k úhradě. Podmínky úhrady budou nastaveny dle domluvy s majitelem bytu. Jak bylo slíbeno na schůzi, tak bude možné zaplatit ve splátkách.
  • Mohu si ještě doobjednat žaluzie? – ANO je to možné. Nejdéle však do 6.12.2020 s podmínkou, že pokud již budete mít nainstalované zasklení, tak samostatná instalace žaluzie bude odsunuta až úplně na konec akce. Termín vyplyne v jejím průběhu. Ti co si objednali žaluzie v řádném termínu, budou mít jejich instalaci ve stejný den jako instalaci zasklení.
  • Nainstaluje mi firma staré žaluzie, které mám schované? – Je to zcela nevhodné, někdy i dokonce nemožné. Důvodem je jiný rozměr lodžie po jejím zateplení (staré žaluzie se tam nemusí vejít). Druhý důvod je technický stav starých žaluzií. Kdyby se při instalaci starých žaluzií cokoliv pokazilo/ulomilo je velmi obtížné sehnat náhradní díly. Nehledě na to kdo bude moct za pokažení starých žaluzií. Jejich technický stav nebo nešikovnost řemeslníka? Proto doporučuji pořídit žaluzie nové.
  • Jaký typ žaluzií firma nabízí? – Jedná se pouze o svislé provedení lamel. Ti co si o žaluzie již žádali nebo tak plánují dodatečně, dostavte se k výběru barevného provedení do kanceláře SVJ.
Příspěvek byl publikován v rubrice Zateplení. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.